Американська мережа супермаркетів запатентувала технологію прослуховування покупців і продавців

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Відома міжнародна мережа супермаркетів Walmart отримала патент на нову систему прослуховування для своїх роздрібних магазинів. Як зазначає The Verge, система прослуховування для супермаркетів може спричинити незручності як для покупців, так і для співробітників магазинів мережі.

Йдеться про систему аудіоспостереження «для захоплення й аналізу звуків у торговому центрі». Вона зможе, наприклад, за шурхітом пакетів визначити їх кількість у покупця, а також зіставити ці дані зі звуками сканування штрих-кодів, що може допомогти у боротьбі з крадіжками у магазинах.

При цьому система буде не просто засобом захисту від крадіжок, але й моніторингу взаємодії співробітників з клієнтами. Можливо, вона також відслідковуватиме, що клієнти говорять про продукти в режимі реального часу.

«Крім того, звукові датчики можуть записувати звук розмов між гостями і співробітником... Система може обробляти аудіозапис розмови, щоб визначити, чи вітає співробітник магазину відвідувачів», — йдеться в патентній заявці.

Найближчим часом Walmart не планує запускати цю систему в своїх роздрібних магазинах. При цьому поки невідомо, які заходи передбачені в системі для того, щоб зберегти конфіденційність розмов покупців у магазинах.