Суд заочно засудив трьох організаторів фейкового референдуму в Лисичанську до тюремного увʼязнення

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

В Україні оголосили вирок трьом організаторам «референдуму» на підтримку т. зв. «ЛНР». Усі троє засуджені до тюремного увʼязнення, але заочно, уточнив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Мова йде про організацію та проведення псевдореферендуму в Лисичанську на підтримку «Акту про державну самостійність «Луганської народної республіки», що за законодавством є злочином, передбаченим ч.2 ст.110 Кримінального Кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Як зазначив Лисенко, обвинувачені ховаються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

«Вказані особи організували комплектування так званих «виборчих комісій», пошук приміщень для голосування, перевезення бюлетенів, скриньок та списків виборців для так званого «волевиявлення», а також координували роботу створеної виборчої дільниці в день проведення 11.05.2014 псевдореферендуму», — розповів Лисенко.

Крім того, один з обвинувачених, перебуваючи на посаді секретаря Лисичанської міської ради, за відсутності міського голови скликав позачергову сесію, на якій був визнаний так званий «Акт про державну самостійність «ЛНР», а також здійснював, за словами Лисенка, «публічні виступи антиукраїнського змісту».

За результатами спеціального судового провадження Лисичанський міський суд Луганської області визнав цих осіб винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Суд заочно призначив двом чоловікам покарання у вигляді шести років позбавлення волі, а ще одному — до семи років позбавлення волі.