Негода в Україні: у Полтавську область направлять додаткові потяги, а в Черкасах закрили школи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Негода в Україні: у Полтавську область направлять додаткові потяги, а в Черкасах закрили школи

Гонтар Володимир / УНІАН

Через рясні снігопади в Україні значно погіршилася ситуація на дорогах, а понад 400 населених пункти залишилися без електрики.

Найбільш складною є ситуація на Полтавщині. Туди перекрито вʼїзд усіх видів автомобільного транспорту, у тому числі міжобласних автобусів. В область додатково направили важку інженерну техніку.

«Укрзалізниця» призначила додатковий поїзд для перевезення громадян, які поки не можуть скористатися альтернативними видами транспорту у Полтавській області. 27 грудня поїзди будуть курсувати за маршрутом «Харків — Полтава — Київ» і назад. Відправлення з Харкова о 14:03, прибуття в Полтаву о 17:34, прибуття в Київ о 22:19. У зворотному напрямку — відʼїзд із Києва о 06:53, прибуття в Полтаву о 12:26, а до Харкова — о 15:02.

В Черкаській області після півночі обмежили рух для вантажного і громадського транспорту, який буде відновлено після очищення трас. Тут рух все ще обмежено на ділянках доріг «Київ — Знамʼянка» та «Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя — Маріуполь».

Між тим, міська влада Черкас вирішила припинити заняття в школах і профтехучилищах з 26 до 29 грудня. Школярі та студенти повернуться до занять 14 січня.

Крім Полтавської та Черкаської областей, штаб «Укравтодору» обмежив рух вантажного і громадського транспорту в Кіровоградській області. А ось на Дніпропетровщині таке обмеження зняли.

На дорозі Згурівка — Травневе в Київській області застряг шкільний автобус. У ньому перебувало 30 учнів. На місце події відправили рятувальників, які витягли автобус із замету, після чого діти вирушили до школи.

Через потужні опадів у Карпатах випало більше 100 см снігу. Тому на високогірʼї Івано-Франківської та Львівської областей зберігається значна небезпека сходження лавин.

  • Увечері 25 грудня в снігових заметах на межі Черкаської і Полтавської областей застрягло близько 200 машин. Рух транспорту там перекрила вантажівка, тому снігоприбиральна техніка не могла пройти по трасі. Для звільнення дороги з військової частини направили БТР.
  • За даними ДСНС, 26 грудня в Україні знеструмлено 479 населених пунктів в 10 областях. Ускладнені погодні умови — дощ, сніг і пориви вітру в країні спостерігаються вже кілька днів.
  • Синоптики прогнозують снігопади та налипання мокрого снігу вдень 26 грудня в багатьох регіонах України, крім півдня.