«Путін робив усе, щоб зупинити вибори». У «БПП» пояснили, чому після Іловайська у 2014 році не ввели воєнний стан

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Путін робив усе, щоб зупинити вибори». У «БПП» пояснили, чому після Іловайська у 2014 році не ввели воєнний стан

Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Депутат Верховної Ради (фракція «Блок Петра Порошенка») Олександр Бригинець пояснив, що в 2014 році в Україні не ввели воєнний стан, тому що в парламенті для не було достатньо голосів. Про це він сказав в ефірі телеканалу «Прямий».

Він нагадав, що тоді загострення у зоні бойових дій на Донбасі відбулося перед виборами до Верховної Ради. За словами нардепа, президент Росії Володимир Путін «робив усе, щоб порушити Конституцію і не дати можливість нам провести вибори».

«Чому не ввели воєнний стан? Тому, що в парламенті не було голосів за введення воєнного стану. Коли відбувся Іловайськ та інші загострення на Донбасі? Під час передвиборчої кампанії в парламент. Чому це відбувалось? Тому що, я абсолютно [в цьому] переконаний, що Путін робив усе, щоб вибори були зупинені, влада законна не була обрана, Конституція України була порушена», — сказав Бригинець.

За його словами, у 2014 році введення воєнного стану підтримувала коаліція, до якої входили нардепи зі «Свободи», декілька людей з «Удару», фракція «Батьківщини» та «велика кількість людей, які перебігли з Партії регіонів».

«Таким чином тоді в парламенті з одного боку не було волі вводити воєнний стан, а з іншого боку — Путін завжди всі найбільші агресії проти України проводив саме під час виборчої кампанії», — сказав він.