Половині українських моряків у СІЗО Москви надіслали листи від рідних

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Дванадцятьом військовополоненим українським морякам, захопленим ФСБ Росії у Керченській протоці, відправили листи від рідних та друзів. Про це повідомила російська журналістка Вікторія Івлєва на сторінці у Facebook .

Громадські активісти відсканували та роздрукували 30 листів. У середу, 26 грудня, їх залишили на пошті в СІЗО «Лефортово» у Москві, де утримуються військові.

«Лефортово приходить за посилками у вівторок і четвер, тому все, відправлене з цієї пошти в понеділок і середу за наявності гарного настрою і семи футів під кілем, сортується відразу ж і вже наступного дня опиняється в СІЗО», — пише Івлєва.

Листи відправлені: Юрію Безʼязичному, Віктору Беспальченку, Богдану Головашу, Денису Гриценку, Володимиру Лісовому, Роману Мокряку, Богдану Небилиці, Андрію Оприску, Сергію Попову, Володимиру Терещенку, Сергію Цибізову і Андрію Шевченку.

За словами журналістки, Андрію Шевченку, «здається, написали всі члени його сімʼї окремо». Коли листи дійдуть до адресатів, активісти не знають. Все залежить від того, як швидко їх прочитають цензори СІЗО.