Втручання у вибори США: у розслідуванні зʼявилася таємна іноземна компанія

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Втручання у вибори США: у розслідуванні зʼявилася таємна іноземна компанія

Alex Wong / Getty Images

У розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори зʼявилася невідома державна компанія, якій 23 грудня Верховний суд США тимчасово дозволив не давати дані у засекреченій кримінальній справі.

Верховний суд призупинив рішення федерального апеляційного суду округу Колумбія, який зобовʼязав компанію передати слідству інформацію про комерційну діяльність, і дав паузу у справі до 31 грудня. При цьому невідомій компанії призупинили щоденне нарахування штрафу за невиконання вимог федерального суду.

Як повідомляє Politico, на даний момент навіть невідома назва цієї держкомпанії, однак запитані у неї дані, за словами прокурорів, повʼязані з «діями за кордоном», які «безпосередньо торкнулися США».

За даними каналу CNN, зазначена держструктура може бути закордонним державним банком або інтернет-компанією, яка підтримується за рахунок країни. Канал зазначає, що саме такі структури зазвичай отримували запити з розслідування про втручання у вибори.

Також вказується на незвичайну швидкість розгляду справи компанії у федеральному суді. При цьому була організована особлива таємність: на час розгляду справи був перекритий цілий поверх суду, щоб ніхто не побачив юристів, які заходять у зал засідань.

Раніше Politico вказувало, що ця компанія може мати відношення не тільки до Росії.