Вбивство «Сармата»: підозрювані воювали у складі батальйону «Торнадо»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Підозрювані у вбивстві ветерана АТО Віталія Олешка (позивний «Сармат») до 2015 року були членами розформованого батальйону «Торнадо», повідомив в інтервʼю «Громадському» перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

«Затримані є мешканцями Дніпра, колишні учасники антитерористичної операції, входили до складу батальйону «Торнадо» станом на [20]14-й, [20]15-й рік, після — звільнилися і проживали в місті Дніпро», — сказав Аброськін. За його словами, йдеться про затриманих Артема Матюшина, Миколу Ломаку, Олександра Обухова та Максима Володимиренкова.

Підозрювані входили до складу злочинного угруповання Дніпра, керованого 37-річним Віктором Власюком, якого наразі розшукують. За словами Аброськіна, до складу цього формування входило близько 10 осіб. З цього угруповання у Дніпрі затримали ще 4 осіб, які, за даними слідства, виїжджали у Бердянськ за півмісяця до вбивства Олешка. Вони організовували спостереження за ним і також готувалися скоїти злочин. Утім, через невідомі обставини, повернулися назад, і до Бердянська виїхала інша група у складі Матюшина, Ломаки, Обухова та Володимиренкова. Саме ця група, за версією слідчих, і вбила Олешка.

Справу вбивства «Сармата» наразі спрямували до головного слідчого управління разом зі справою про розбійний напад у Дніпрі, який скоїв Власюк. Як розвповів Аброськін, ймовірно, ці справи об’єднають в єдине кримінальне провадження і вести справу буде Головне слідче управління.