Відвідуючи військових в Іраку, Трамп випадково розкрив розташування та особи спецзагону «морських котиків»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Відвідуючи американських військових в Іраку, президент США Дональд Трамп випадково розкрив розташування та особи бійців сил спецоперацій «морських котиків» (SEAL) пʼятої команди, показавши їх у соцмережі.

Трамп опублікував відео в Twitter з бійцями команди без ретушування та приховування облич спецназівців, тим самим видавши їх присутність на авіабазі Айн-аль-Асад у західному Іраку.

На відео Трамп разом із дружиною Меланією робить спільне фото з «морськими котиками» в повній екіпіровці під патріотичну пісню, при цьому на кадрах можна чітко розгледіти кожного бійця спецкоманди.

Як пише Newsweek, глава США своїми діями порушив протокол про безпеку спецпідрозділу, що охороняв його особисту безпеку в Іраку.

«Місце розгортання сил спеціальних операцій, у тому числі «морських котиків», є секретною інформацією, оскільки вона захищає тих чоловіків і жінок, що перебувають на передньому краї кожного відкритого або прихованого конфлікту, у якому беруть участь Сполучені Штати», — заявив представник Міністерства оборони, додавши, що навіть під час демонстрацій матеріалів спецоперацій в Конгресі і для перших осіб країни, бійцям спецзагонів ретушують обличчя або ж роблять їх розмитими.