Директор Держбюро розслідувань Труба пройшов поліграф. Питали про причетність до правопорушень та звʼязки з іноземною розвідкою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Директор Держбюро розслідувань Труба пройшов поліграф. Питали про причетність до правопорушень та звʼязки з іноземною розвідкою

Facebook / Державне бюро розслідувань

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба пройшов тест на поліграфі, повідомляє прес-служба ДБР.

Трубі поставили понад 100 запитань, у тому числі, щодо причетності до вчинення правопорушень; перебування на агентурному зв’язку в спецслужбах іншої держави; розголошення відомостей, які є конфіденційними, тощо.

«За результатами аналізу проведеного дослідження у директора бюро психофізіологічних змін, що вказували на наявність прихованої інформації, встановлено не було», — йдеться у повідомленні.

Наступними тест на полірафі пройдуть перший заступник директора бюро Ольга Варченко, заступник директора бюро Олександр Буряк, а також в.о. керівника Управління планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку, звітності — головного бухгалтера центрального апарату бюро Ірина Новак.

У ДБР підкреслили, що матеріали дослідження є конфіденційними та зберігатимуться в Управлінні внутрішнього контролю центрального апарату бюро.

  • ДБР запрацювало 27 листопада після того, як Труба призначив 23 з 27 кандидатів на керівні посади бюро.
  • Перед цим 28 серпня Труба заявив, що з незрозумілих причин конкурсна комісія після визначення переможців на посади в Держбюро знищила результати дослідження із застосуванням поліграфа, хоча вони повинні зберігатися пʼять років. Труба відмовився призначати 27 переможців конкурсу на керівні посади в ДБР і повернув усі подання на кандидатів конкурсній комісії.