Вночі: через вибух у Нью-Йорку нічне небо стало блакитним, померла перша жінка-керівник NASA, а Twitter постпреда України в ООН намагалися зламати

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Нью-Йорку стався вибух на заводі

На енергетичному заводі Con Edison у Нью-Йорку сталася пожежа. Місцеві мешканці побачили незвичайне блакитне світло в нічному небі. Поліція Нью-Йорка повідомила, що причиною інциденту став вибух трансформатора. Інформації про жертви і руйнування поки немає. Поліція стверджує, що ситуація під контролем.

Померла перша жінка-керівник NASA

Після тривалої хвороби в США померла одна з творців космічного телескопа «Габбл», доктор наук Ненсі Грейс Роман. Їй було 93 роки. Вона не тільки брала участь у створенні пристрою, але й була першою жінкою, яка зуміла обійняти керівну посаду в NASA. Роман також виступала за активне залучення жінок у науку.

Twitter постпреда України в ООН намагались зламати

Невідомі намагалися зламати акаунт у Twitter постійного представника України в Організації обʼєднаних націй Володимира Єльченка. «Вибачте за довге мовчання — витратив цілий день на відновлення доступу в Twitter. Хтось намагався зламати мій обліковий запис. Хочу побажати моїм недругам луснути від злості. Свою роботу робити не перестанемо. З прийдешніми святами, друзі», — написав дипломат у соцмережі.

Помер найстаріший ветеран Другої світової в США

У США у віці 112 років помер найстаріший американець, а також найстаріший американський ветеран Другої світової війни Річард Овертон. Він народився в 1906 році і три роки відслужив в армії під час Другої світової в складі авіаційного інженерного батальйону на різних островах Тихого океану, в тому числі був у Перл-Гарборі, на Окінаві і Іодзімі.

Політвʼязня Кольченка відправили на 10 днів у штрафний ізолятор

Політвʼязня Олександра Кольченка відправили на 10 днів у штрафний ізолятор .Правозахисниця Тетяна Щур зазначила, що не бачить у цьому певних спеціальних репресій безпосередньо до Кольченка, оскільки на свята в тюрмах посилюють режим.