Адвокат: В Росії призначили низку експертиз у справах полонених українських моряків

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Низка технічних експертиз призначена у грудні у справах полонених українських моряків, яких ФСБ Росії захопила в Керченській протоці 25 листопада .Але найближчим часом провести їх не встигнуть, повідомив Укрінформу правозахисник Микола Полозов, який координує роботу команди адвокатів для військовиків.

«Що стосується ситуації з кримінальною справою, то в справах українських моряків у грудні призначено низку технічних експертиз. Не думаю, що вони будуть виконані до новорічних канікул. І в цілому, до 24 січня, коли закінчиться затверджений термін утримання під вартою, ситуація в слідчій справі кардинально не зміниться», — сказав Полозов.

За його словами, в цих умовах працівники Слідчого управління ФСБ, які ведуть справи, робитимуть запит на продовження строку тримання під вартою українських моряків.

«Швидше за все, це відбудеться в Лефортовському районному суді. Українських моряків будуть зобовʼязані доставляти на засідання. Розгляд апеляцій триватиме в суді вищої інстанції, тобто — в Мосміськсуді», — вважає адвокат.