У Харкові суд відпустив учасників масових заворушень, які захопили ОДА в 2014 році

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Харкові суд відпустив учасників масових заворушень, які захопили ОДА в 2014 році

Wikimedia Commons

Суд відпустив чотирьох учасників захоплення будівлі Харківської обласної державної адміністрації в 2014 році. Троє з них отримали умовні терміни, а четвертий вийшов за «законом Савченко», повідомляє «Інтерфакс-Україна» .

Київський райсуд Харкова визнав їх винними в участі в масових заворушеннях. Двоє засуджені до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки, третій — до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

Четвертого також визнано винним за ч. 2 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна, вчинене повторно) та ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу. Він засуджений до 6 років позбавлення волі, але з урахуванням т. зв. «закону Савченко» (згідно з яким 1 день попереднього увʼязнення зараховують як 2 дні відбування покарання) суд вирішив звільнити увʼязненого з-під варти в залі суду у звʼязку з фактичним відбуванням покарання.

Суд залишив без розгляду цивільні позови про стягнення майнової шкоди Харківської облдержадміністрації (186 тис. 369 грн), Харківської облради (11 786,5 тис. грн), Академії внутрішніх військ (21 134 тис. грн) та комунального виробничо-експлуатаційного підприємства «Держпром» (3 млн 496 тис. 602 грн).

Вирок не набув чинності, на нього може бути подана апеляція.