Кличко знову хоче провести через уряд проект флагштока за 47,5 млн гривень за рахунок бюджету Києва

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Київській міській державній адміністрації підготували проект розпорядження уряду про підтримку ініціативи щодо будівництва флагштока прапора України на території меморіального комплексу «Національний музей історії України в Другій світовій війні». Його внесли на засіданні Кабінету міністрів 27 грудня 2018. Про це повідомляють «Наші гроші».

У проекті зазначено, що фінансувати його будуть з київського бюджету. Проте ніяких технічних або фінансових обґрунтувань того немає. У проекті згадувалося, що за адресою вул. Лаврська, 27 буде побудований «флагшток Державного прапора». Цікавий момент полягає в тому, що флагшток запропонували встановити за адресою Лаврська, 27, де, за даними реєстру нерухомості, розташовано лабораторний корпус Міністерства культури. На цей факт вказали в міністерстві юстиції при узгодженні. А сам комплекс «Національний музей історії України в Другій світовій війні» розташований за іншою адресою — Лаврська, 24. З цієї причини міністерство юстиції ухвалило проект розпорядження із застереженнями.

  • У грудні 2017 року комунальне підприємство «Спецжитлофонд» оголосило аукціон на будівництво та встановлення флагштока прапора України на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України в Другій світовій війні» в Києві. Як очікувану вартість вказали 47, 51 млн грн. Пізніше торги скасували, за офіційною версією — відпала подальша потреба в закупівлі.
  • На день Незалежності Порошенко встановив два національних рекорди: найбільше полотнище піднятого прапора — 12 на 18 м і вагою 23 кг, і найвищий в Україні флагшток — 72 м.