Їздив до Криму здавати українських морпіхів. Ким виявився затриманий за шпигунство капітан ЗСУ?

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Екс-начальник 84-го арсеналу мінно-торпедного та трального озброєння в Очакові Миколаївської області Юрій Ломако виявився тим затриманим капітаном першого рангу ВСУ, якого звинувачують у шпигунстві на користь Росії, зʼясував портал «Преступности.нет».

На брифінгу 27 грудня представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк розповів, що 20 грудня був затриманий керівник агентурної мережі — громадянин України, капітан першого рангу ВСУ в запасі, який має російське громадянство.

Юрий Ломако / Одноклассники

«Він був завербований кадровим працівником ГРУ генштабу ЗС РФ в Севастополі і неодноразово виїжджав в анексований Крим для проведення агентурних зустрічей», — повідомив Настюк.

Видання «Преступности.нет» зʼясувало, що Ломако використовував родинні звʼязки в 73-му Морському центрі спеціальних операцій, звідки отримував інформацію про виконання бойових завдань у зоні проведення операції Обʼєднаних сил на Донбасі.

Також Ломако збирав і передавав російській стороні персональні дані українських морських піхотинців, дані про озброєння та оперативну інформацію. Крім цього, він отримував інформацію за попереднім місцем служби в арсеналі про кількість озброєння і боєприпасів, яку також передавав російській розвідці.