САП: Захист у справі мера Одеси Труханова заявив, що були допущені порушення при складанні обвинувального акту

Автор:
Олена Мельник
Дата:

На засіданні суду у справі про заволодіння 185 млн грн місцевого бюджету Одеси захист мера міста Геннадія Труханова, службових осіб Одеської міської ради та інших фігурантів справи заявив про порушення при складанні обвинувального акту.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Засідання відбулося 27 грудня в Малиновському районному суді Одеси.

«Жоден із підсудних вину у вчиненні інкримінованих діянь не визнав, вказавши на начебто допущені порушення при складанні обвинувального акта», — повідомили в САП.

У антикорупційній прокуратурі підкреслюють, що на підготовчому судовому засіданні сторони захисту не говорили про ймовірні порушення і наполягали на призначенні судового розгляду.

27 грудня суд визначив порядок і обсяг дослідження документів та речових доказів, а також допиту свідків — спочатку з боку обвинувачення, потім з боку захисту.

Наступне засідання відбудеться 14 січня 2019 року о 10:00.

У чому звинувачують Труханова?

Йдеться про махінації при покупці будівлі збанкрутілого заводу «Краян» у 2016 році. НАБУ і САП вважають, що Одеська міська рада купила будівлю за навмисно завищеною ціною, і через це 185 млн грн міських коштів були розкрадені.

У цій справі вже вручили обвинувальні акти Труханову, одному з його заступників, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради; директору департаменту комунальної власності міськради і його заступникові; директору приватної компанії, що брала участь у продажу, представнику цієї компанії і оцінювачу.

Їх звинувачують у привласненні, розтраті або заволодінні майном при зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу). Чиновникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.