Епіфаній заявив, що процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Епіфаній заявив, що процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня

Facebook / Митрополит Епіфаній

Процедура надання Томосу предстоятелю Православної церкви України розпочнеться 5 січня 2019 року, заявив митрополит Епіфаній в інтерв’ю телеканалу «Прямий» .

«Там [у Стамбулі] вперше ми разом, як предстоятель незалежної помісної православної церкви та Вселенський патріарх Варфоломій, подякуємо Богові найперше молебнем у храмі Святого Георгія-Переможця на Фанарі й потім буде офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом на Фанарі 5 січня», — сказав Епіфаній.

За його словами, 6 січня відбудеться урочисте богослужіння.

«Це вперше двох предстоятелів — Вселенського патріарха Варфоломія як першого серед рівних патріарха і також предстоятеля вже незалежної Української помісної православної церкви. Після урочистого богослужіння, після Божественної літургії буде вручено Томос про автокефалію Української православної церкви», — наголосив Епіфаній.

  • Учасники Обʼєднавчого собору 15 грудня обрали головою Православної церкви України митрополита Епіфанія .Тепер він матиме титул митрополита Київського і всієї України.
  • Раніше повідомлялось, що Вселенський патріарх Варфоломій вручить Епіфанію Томос про автокефалію Православної церкви України 6 січня у Стамбулі.