Суд Тбілісі заочно заарештував грузина, який воює в Україні. Його звинувачують у погрозах президенту Грузії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міський суд Тбілісі заочно заарештував Георгія Русіташвілі, якого звинувачують у погрозах на адресу президента Грузії Саломе Зурабішвілі та членів її сімʼї. Про це повідомляє «Грузія Online».

Перед другим туром виборів Зурабішвілі заявила про погрози, які надходять на її адресу, а також на адресу її сина Теймураза і доньки Кетеван. Йшлося про смс та звукові повідомлення, що містять нецензурну лайку йтакі вирази, як «прострелю тобі голову», «випʼю вашу кров».

У середині листопада МВС Грузії порушило за даним фактом кримінальну справу. Слідство вважає, що автором загроз є Георгій Русіташвілі, який останнім часом перебуває в Україні, в одному з воєнізованих підрозділів.

«Від Кетеван і Теймураза Горджестані були отримані як короткі текстові повідомлення, які надсилав Георгій Русіташвілі, так і голосові повідомлення, які він послав Теймуразу... У них він погрожує позбавленням життя членам його сімʼї, зокрема і його матері», — сказала прокурор Маріам Гогреліані в інтервʼю грузинському телебаченню.

Адвокат Русіташвілі Ніно Мчедлішвілі вважає, що в повідомленнях немає ознак загрози. Русіташвілі загрожує штраф або громадські роботи на строк від 120 до 180 годин, або виправні роботи на строк до 1 року, або рік тюремного увʼязнення.