Трамп «заморозив» зарплати держслужбовців на наступний рік

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Дональд Трамп видав розпорядження «заморозити» зарплати федеральних працівників на 2019 рік, пише The Hill.

Розпорядження також скасовує «підвищення заробітної плати на місцях» в залежності від регіону країни, де працюють робітники. Це, однак, не торкнеться підвищення на 2,6% оплати праці військових, бо воно закладене в оборонному бюджеті, який Трамп уже підписав.

Розпорядження зачіпає близько 2,1 мільйона федеральних службовців у всій країні. Як пише видання, раніше Сенат включив в проект бюджету підвищення зарплати держслужбовців на 1,9%, але вже в остаточній версії законопроекту в Конгресі цю норму прибрали.

«У світлі податково-бюджетної ситуації в нашій країні оплата праці федеральних службовців повинна ґрунтуватися на результатах їх діяльності та орієнтуватися на набір, утримання і винагороду високопродуктивних федеральних службовців та осіб з критичними навичками», — писав Трамп в листі Сенату.

Американська федерація державних службовців (AFGE), найбільша в країні профспілка, вже закликала Конгрес скасувати рішення це рішення Трампа і дотримуватися пропозиції Сенату про підвищення заробітної плати.