«Не карцер, а безпечне місце». У Росії спростували переведення Сущенка до штрафного ізолятора

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Росії заявили, що український політвʼязень Роман Сущенко знаходиться у «безпечному місці» в колонії, повідомляє «Интерфакс-Россия».

Зазначається, що члени Громадської спостережної комісії Кіровської області кілька разів відвідували Сущенка, скарги від нього були «несуттєвими». «Сущенко знаходиться в так званому «безпечному місці» в колонії, щоб уникнути конфліктів та інцидентів з іншими увʼязненими. Це не ШІЗО. Він, на відміну від поміщених у ШІЗО порушників, не позбавлений усіх прав в «безпечному місці». Може ходити дзвонити, наприклад», — зазначив член комісії Артур Абашев.

За його словами, Сущенко після того, як його перевели до цього місця, скаржився на те, що було нудно. У відповідь на це до нього помістили співкамерника. За словами Абашева, «ні сам Сущенко, ні його адвокат не заперечували проти таких умов утримання».

«16 листопада Сущенко висловлював скарги на холод у камері, після нашого візиту йому дозволили мати додаткову куртку. Через тиждень він знову поскаржився на холодну камеру, після чого його перевели в теплу [камеру]. 20 грудня його відвідував і адвокат, жодних скарг не надходило», — підкреслив член комісії.

При цьому він додав, що «підйом о 5 ранку — це не раніше за всіх». «Існує розпорядок, відповідно до якого у вʼязнів відбій о 21:00, а підйом о 05:00», — повідомив Абашев.