Вночі: у США зупинили випуск газет через вірус, МЗС Росії не отримувало скарг від ВВС, а Чехію закликали протестувати проти «вшанування військових злочинців» в Україні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: у США зупинили випуск газет через вірус, МЗС Росії не отримувало скарг від ВВС, а Чехію закликали протестувати проти «вшанування військових злочинців» в Україні

AJ Colores / Unsplash

У США зупинили випуск великих газет через компʼютерний вірус

У Лос-Анджелесі зупинили роботу друкарні через проникнення до її системи компʼютерного вірусу. Внаслідок цього припинений випуск деяких великих видань, в тому числі Los Angeles Times і The San Diego Union-Tribune. Також порушено випуск газет The Wall Street Journal і The New York Times. Їх друкують у тій самій друкарні.

На сайті газети повідомляється, що мова йде про «умисну атаку з допомогою шкідливого програмного забезпечення». Технічні фахівці займаються її усуненням, однак цей процес ще не завершений.

МЗС Росії не отримувало скарг від BBC на витік даних журналістів

«Телерадіокорпорація ВВС на своєму сайті написала, що звернулася до МЗС зі скаргою на витік даних про своїх співробітників. Жодних звернень зі скаргами від BBC на кінець робочого дня 29 грудня не надходило — в Департамент інформації і друку ніхто від BBC не звертався: завідуюча корпунктом не дзвонила і не писала. Хоча всі телефони їм чудово відомі», — написала в Facebook спікер МЗС Марія Захарова. Вона додала, що в суботу відомство тільки отримало запит від кореспондента ВВС, на яке дало відповідь.

У Київській області чоловік влаштував ДТП з 7 автомобілями

Біля Гостомеля чоловік на автомобілі Citroen влаштував масштабне ДТП .Водій виїхав на зустрічну смугу і протаранив сім автомобілів. Пізніше зʼясувалося, що він перебував у стані важкого спʼяніння. Одного з постраждалих забрала «швидка».

Президент Чехії закликав уряд висловити протест проти «героїзації військових злочинців» в Україні.

Мілош Земан заявив, що міністерство закордонних справ Чехії, зокрема, його голова Томаш Петршичек, «під час вшанування бандерівців в Україні боязко мовчить». «Якщо б це відбувалося в Росії, лунали б тисячі різних заяв. Ганьба!» — процитував слова президента його прес-секретар Іржі Овчачка.

У відповідь на це міністр закордонних справ Томаш Петршичек заявив, що Україна повинна сама розібратися зі своєю історією. «Україна повинна буде сама розібратися з болючими місцями історії. Для цього вона повинна отримати необхідний час. Я про це буду говорити зі своїми колегами під час візиту в Україну на початку наступного року», — зазначив Петршичек.