Путін надіслав світовим лідерам листи з новорічними привітаннями. Традиційно забувши про Порошенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Росії Володимир Путін надіслав листи з новорічними привітаннями лідерам держав і міжнародних організацій, повідомляє прес-служба президента РФ.

Традиційно, починаючи з 2014 року, російський лідер не привітав президента України. У посланні президенту США Дональду Трампу Путін підкреслив, що російсько-американські відносини є «найважливішим фактором забезпечення стратегічної стабільності і міжнародної безпеки», і додав, що Росія відкрита до діалогу з США.

Вітаючи королеву Великобританії і премʼєр-міністра Терезу Мей, Путін побажав їм та членам їхніх сімей міцного здоровʼя, щастя та успіхів, а британському народові — благополуччя і процвітання.

У привітаннях канцлеру ФРН Ангелі Меркель російський лідер висловив надію на продовження «спільної роботи з двостороннього та міжнародного порядку денного». Путін підкреслив, що російсько-німецька взаємодія має велике значення не тільки для народів двох країн, але й для всієї Європи.

Російський президент також надіслав вітальні листи лідерам країн СНД, невизнаної Південної Осетії, країн Європи, Близького Сходу, Азії і Латинської Америки.

Крім того, Путін привітав з Новим роком Папу Римського, а також керівників ООН, МВФ, Міжнародного олімпійського комітету, Міжнародної футбольної федерації (ФІФА) і низку колишніх глав іноземних держав і урядів.