Ultima Thule: Зонд NASA в Новий рік наблизиться до найдальшого досліджуваного обʼєкта Сонячної системи і передасть дані

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Ultima Thule: Зонд NASA в Новий рік наблизиться до найдальшого досліджуваного обʼєкта Сонячної системи і передасть дані

NASA / JHUAPL

Автоматична міжпланетна станція NASA New Horizons в Новий рік підійде на рекордно близьку відстань до Ultima Thule (саме далеке космічне тіло, яке коли-небудь досліджувала людина) і буде робити знімки обʼєкта, передаючи їх на Землю.

Як повідомляє агентство Axios, апарат вже пройшов на мінімальній відстані від Плутона і рухається у бік пояса Койпера (області астероїдних тіл за орбітою Нептуна, які, як вважають вчені, є залишками після формування Сонячної системи), де знаходиться Ultima Thule.

Мета місії — дізнатися більше про «будівельних блоках планет». Вчені сподіваються, що знімки з високою якістю зображення допоможуть дізнатися з чого складається обʼєкт.

Один з головних дослідників проекту Алан Стерн заявив, що перші зображення від апарату очікуються вже на першому тижні січня. «Ми отримаємо найкращі знімки і гарне уявлення про те, чи є за межами відомого нам світу супутники, кільця або атмосфера», — зазначив він.

В даний час станція New Horizons знаходиться на відстані 6,5 млрд км від Землі. Закінчення місії призначено на 2026 рік.