Міноборони показало вертоліт для перевезення поранених. Він пʼять років лежав розібраний у Львові

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Міноборони показало вертоліт для перевезення поранених. Він пʼять років лежав розібраний у Львові

Youtube / Телерадіостудія Бриз МО України

У Миколаївській області в окремій авіаційній бригаді Військово-морських сил показали планові польоти легкого багатоцільового вертольота Ка-226, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

«Ця гвинтокрила машина була передана морським авіаторам влітку цього року зі Львівського авіаремонтного заводу завдяки сприянню волонтерів та обласної влади», — йдеться в повідомленні.

Вертоліт завезли в Україну ще в 2013 році з Литви. Через тривалу судову тяганину він пʼять років зберігався розібраним на Львівському авіаційному заводі.

У Міноборони зазначили, що складність в освоєнні вертольота полягала в тому, що в Збройних силах України таких моделей немає. «В даний момент це транспортно-пасажирський варіант, і за необхідності ми переобладнуємо його в санітарний», — йдеться в повідомленні.

Вертоліт Ка-226 призначений для перевезення поранених, обладнаний усім реанімаційним обладнанням. Подібні вертольоти використовуються в Україні лише у Військово-морських силах, де є матеріально-технічна база для його експлуатації та обслуговування.