Родинам полонених українських моряків виплатили по 100 тисяч гривень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Родинам полонених українських моряків виплатили по 100 тисяч гривень

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Родинам українських моряків, яких росіяни затримали у Керченській протоці 25 листопада, виплатили по 100 тис. гривень, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

«За результатами злагодженої роботи МінТОТ та Військово-Морських Сил України здійснено виплати всім 24 родинам військовополонених моряків одноразової грошової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень», — йдеться у повідомленні.

Там відзначили, що міністерство разом з керівництвом ВМС провели велику роботу щодо підготовки необхідних документів і встановлення всіх осіб, які мають право на отримання такої допомоги, зокрема, родичів усіх моряків.

Очільник міністерства Вадим Черниш заявив, що відомство постійно підтримує зв’язок з міжнародними гуманітарними організаціями, адвокатами військовополонених для якнайшвидшого звільнення моряків.

  • 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир, коли той разом з іще двома броньованими катерами переходив з порту Одеса в порт Маріуполь. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили. Також вони затримали 24 моряків.
  • 29 листопада міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про виплату кожному полоненому моряку по 50 тис. гривень.