«Час ставати глобальним гравцем». Велика Британія планує побудувати дві військові бази за кордоном після виходу з ЄС

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Великобританія планує відкрити дві військові бази в районі Карибського басейну і в Південно-Східній Азії після виходу Великобританії з ЄС, пише Bloomberg.

Міністр оборони Сполученого Королівства Гевін Вільямсон пояснив це планами розширити військову присутність Британії за кордоном. За даними британських ЗМІ, Великобританія може розмістити нові бази в Сінгапурі та Брунеї, а також на острові Монтсеррат, британській заморській території, або ж у Гайані, яка входить до Співдружності націй. За даними джерела, бази можуть зʼявитися протягом найближчих кількох років.

Великобританія має постійні закордонні військові бази на Кіпрі, в Гібралтарі, на Фолклендських островах і на острові Дієго-Гарсія в Індійському океані.

«Настав наш час для того, щоб знову стати справжнім глобальним гравцем, і я думаю, що збройні сили відіграють у цьому справді важливу роль», — сказав міністр в інтервʼю газеті.

Великобританія після Brexit, за словами Вільямсона, зосередиться на розбудові глибших відносин з Австралією, Канадою, Новою Зеландією, країнами Карибського басейну й Африки.