В Україні зареєстрували першого кандидата у президенти на виборах 2019 року

Автор:
Олена Мельник
Дата:
В Україні зареєстрували першого кандидата у президенти на виборах 2019 року

Мусієнко Владислав\УНІАН

Перший кандидат у президенти зареєструвався у Центральній виборчій комісії для участі у виборах у 2019 році. Ним став колишній міністр екології та природних ресурсів, юрист Ігор Шевченко, пише «24 канал» .

Він прийшов у Центральну виборчу комісію 31 грудня о 9 годині ранку та подав свої документи. Шевченко йде на вибори як самовисуванець. Під час реєстрації він розповів, що пішов з бізнесу ще 10 років тому і нині очолює благодійний фонд.

«Я вирішив іти в президенти через те, що маю достатні знання, хорошу освіту, зокрема і українську, і іноземну, та успішний досвід в бізнесі і в державній сфері, також я маю великі зв’язки за кордоном. Це мої особисті кошти від нерухомості, які відображені у декларації», — сказав він.

Щоб зареєструватися на виборах, кандидат має внести заставу розміром 2,5 млн гривень, а також надати щорічну декларацію про доходи. У разі програшу, гроші не повертаються.

  • В Україні 31 грудня розпочалася виборча кампанія президентських виборів. Триватиме вона 90 днів, а саме голосування за кандидатів відбудеться 31 березня 2019 року.