Вночі: Порошенко привітав українців з Новим роком, в Москві обвалився міст з людьми, а Усик отримав новий титул

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Вночі: Порошенко привітав українців з Новим роком, в Москві обвалився міст з людьми, а Усик отримав новий титул

Пресслужба президента України

Новорічне звернення президента

Президент Петро Порошенко в Новий рік звернувся до українців з традиційним привітанням. Глава держави зазначив, що 2018 рік особливо відзначений в історії України Обʼєднавчим собором, який затвердив автокефалію Православної церкви України.

Також президент заявив, що минулого року Україна стала «далі від Москви і ближче до Європи». Крім того, Порошенко подякував українським воїнам за захист країни, окремо візначивши українських моряків, яких захопила Росія в Чорному морі.

«Головне — у передвиборчій гонитві не затоптати паростки розвитку, пророщені ціною великих жертв і колосальних зусиль кожного з вас», — резюмував Порошенко.

Атракціон у Франції заклинило на висоті 60 метрів

У місті Ренн (Франція) через поломку підйомника за кілька годин до нового року застрягли на висоті 60 метрів вісім відвідувачів атракціону, повідомляє France Info. Серед них було пʼятеро дітей.

Рятувальні роботи почали тільки через півтори години, коли на місце інциденту прибули пожежники, але висоти їх драбини не вистачило, і для спуску потерпілих на землю довелося використовувати вертоліт.

У Москві обвалився деревʼяний міст

У Москві в парку Горького незабаром після півночі впав деревʼяний міст над ковзанкою, повідомлено на сайті мера російської столиці. В результаті постраждали 13 людей, але про тяжко поранених інформація не надходила.

Зазначимо, інцидент стався під час виконання гімну Росії. Незважаючи на подію, каток зачиняти не стали, хоча й обгородили місце руйнування секції моста попереджувальною стрічкою.

У Токіо автомобіль врізався в натовп пішоходів

У ніч на 1 січня в центрі Токіо автомобіль вʼїхав у натовп пішоходів, передає NHK. Як повідомляється, поранення отримали щонайменше вісім осіб. Водій автомобіля намагався втекти з місця події, але його вдалося затримати. Правоохоронці зазначили, що автомобіль, за допомогою якого було здійснено наїзд на пішоходів, був узятий напрокат.

Усик — боксер року за версією WBA

Українець Олександр Усик визнаний боксером 2018 року за версією міжнародної асоціації професійного боксу World Boxing Association (WBA). Як наголошують на сайті асоціації, Усику знадобилося всього 287 днів у 2018 році, щоб «вписати своє імʼя в підручники історії боксу».

Олександру Усику — 31 рік, і він провів 16 переможних боїв, причому 12 з них закінчилися нокаутами.