Трамп покликав лідерів Конгресу на брифінг з безпеки кордонів

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Трамп покликав лідерів Конгресу на брифінг з безпеки кордонів

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп запросив лідерів Конгресу в Білий дім у середу, щоб провести брифінг з питань безпеки кордонів на тлі часткового закриття уряду. Про це пише The Hill.

Трамп зажадав $5 млрд для фінансування стіни вздовж південного кордону, в той час як демократи відмовилися запропонувати щось більше, ніж надати кошти на охорону кордонів, як у 2018 році, зокрема $1,3 млрд.

Часткове припинення роботи уряду, що триває вже 11-й день, змусило 800 000 робочих залишитися вдома або працювати без оплати.

Брифінг в середу стане першим для лідерів Трампа та Демократичної партії після вибухової зустрічі Трампа, Шумера і Пелосі в Овальному кабінеті минулого місяця, яку транслювали по телебаченню.

Під час цієї зустрічі Трамп сказав, що він «гордий закрити уряд для охорони кордонів». Зі свого боку Пелосі стверджувала, що він не міг зібрати голоси за фінансування своєї стіни навіть у палаті, яку контролюють республіканці. Наступного тижня палата прийняла законопроект з $5,7 млрд за стіну, хоча йому не вистачає голосів, щоб пройти в Сенаті.

Демократи, як і раніше, сумніваються в тому, що на цій зустрічі вирішиться питання тимчасового закриття уряду.