Китай може силою повернути контроль над Тайванем, який досі вважає своєю територією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Китай може силою повернути контроль над Тайванем, який досі вважає своєю територією

Sheng Jiapeng / China News Service / VCG via Getty Images

Китай залишає за собою «право застосувати силу» для повернення під свій контроль Тайваню. Таку заяву зробив голова КНР Сі Цзіньпін.

Китайський президент закликав населення Тайваню визнати, що острів «повинен і буде» воззʼєднаний з Китаєм, передає агентство Reuters.

«Народ Тайваню повинен розуміти, що незалежність принесе лише труднощі. Незалежність Тайваню була неправильним кроком і зайшла у глухий кут. Зате обʼєднання — неминуче вимога для китайського народу. Пекін залишає за собою право вживати всіх необхідних заходів проти зовнішніх сил, які будуть заважати мирному воззʼєднанню, а також проти тайванських сепаратистських дій», — заявив Сі Цзіньпін.

У той же час він запевнив, що КНР не відмовляється від досягнення своїх цілей мирним дипломатичним шляхом.

«Китай не буде нападати на китайців. Ми готові докласти величезних зусиль для досягнення мети мирного воззʼєднання», — сказав Сі Цзіньпін.

Нагадаємо, Тайвань має власну адміністрацію і де-факто є незалежним, проте він не проголошував незалежність від Китаю. КНР досі вважає Тайвань своєю провінцією. Влада Тайваню виступає за розрив звʼязків із Китаєм.