Обама в першому твіті в році звернувся до американців, а Трамп розкритикував ЗМІ

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

У своєму першому твіті у 2019 році попередній президент США Барак Обама подякував американцям за активність у благодійних проектах та побажав не менших успіхів і надалі.

«У 2018 році люди виклалися і виклалися як ніколи раніше. Продовжуйте у 2019 році. У нас багато роботи, і я буду поруч з вами. Усіх з Новим роком!» — написав Обама.

Привітання попереднього президента США різко контрастує з новорічним зверненням нинішнього — Трамп в черговий раз згадав про «фейкові новини» і про те, що його не люблять ЗМІ.

«З Новим роком всіх, включно з ненависниками та фейковими новинами! 2019 рік буде фантастичним для тих, хто не страждає від «синдрому Трампа». Просто заспокойтеся і насолоджуйтеся, великі речі відбуваються в нашій країні!» — заявив Трамп.

Після цього Трамп знову обрушився з критикою на демократів, звинувачуючи їх у «шатдауні», що триває в США з кінця грудня, бо у Конгресі не вистачило голосів на бюджетну ініціативу Трампа з фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

«Демократи, як я і підозрював, не виділили грошей на нову стіну. Так винахідливо! Проблема в тому, що без стіни не може бути справжньої прикордонної безпеки, а наша країна нарешті повинна мати сильний і безпечний південний кордон!» — написав президент США.