Провайдер «Ланет» припинив транслювати NewsOne. Канал звинувачують у порушенні законодавства

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Провайдер «Ланет» припинив транслювати NewsOne. Канал звинувачують у порушенні законодавства

Facebook / NEWSONE TV

Інтернет-провайдер «Ланет» оголосив про припинення трансляції у своїх мережах телеканалів NewsOne та «Максі ТВ», йдеться у повідомленні компанії.

«Повідомляємо, що з 1 січня 2019 року трансляцію телеканалів «NewsOne» та «Максі TV» («НАШ») у мережі кабельного телебачення (як в аналоговому, так і в цифровому), а також у сервісі онлайн-телебачення «Ланет TV» буде припинено у звʼязку із закінченням строку дії договорів на право ретрансляції, а також з випадками порушень законодавства з боку телеканалів, які траплялися протягом 2018 року», — йдеться у повідомленні.

В компанії нагадали, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нещодавно призначала позапланову перевірку щодо зміни структури власності NewsOne, а також неодноразово оголошувала йому попередження за недотримання правил мовлення у дні жалоби.

«А в серпні винесла санкцію у вигляді попередження через порушення вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення», який забороняє транслювати передачі, виготовлені за період незалежності України, що містять популяризацію чи пропаганду «органів держави-агресора», — йдеться у повідомленні.

Каналу «Максі TV» («НАШ») також було оголошено попередження через недотримання умов ліцензії (зміна програмної концепції та логотипу). Окрім того, Нацрада відмовила телеканалу в переоформленні ліцензії.