Apple звинувачує торгову війну між США та Китаєм в падінні прогнозу виручки

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Apple звинувачує торгову війну між США та Китаєм в падінні прогнозу виручки

Apple

Компанія Apple Inc скоротила свій квартальний прогноз продажів, коли генеральний директор Тім Кук звинуватив у зниженні продажів iPhone Китай, чия економіка була ослаблена невизначеністю навколо торговельних відносин зі США. Про це пише Reuters.

Падіння виручки за квартал, який щойно закінчився, підкреслює, що уповільнення економічного зростання в Китаї було більш різким, ніж багато хто очікував. Це виводить компанії та лідерів у Пекіні з рівноваги і змушує деяких коригувати свої плани на ринку.

«Хоча ми очікували деяких проблем на ключових ринках, що розвиваються, ми не передбачали масштабів економічного уповільнення, особливо в Китаї», — зазначив генеральний директор Apple Тім Кук в листі до інвесторів.

Після гучного арешту в Канаді фінансового директора свого внутрішнього конкурента Huawei Technologies Apple опинилася в складному становищі в Китаї — ключовому ринку збуту, де вона виробляє більшу частину знакових продуктів, які продає по всьому світу.

У цьому році ринок смартфонів у Китаї різко впав, і Apple і її південнокорейський конкурент Samsung Electronics Co Ltd зазнають збитків.