«Росбалт»: У затриманого в Москві екс-морпіха США знайшли флешку з секретною інформацією

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Росбалт»: У затриманого в Москві екс-морпіха США знайшли флешку з секретною інформацією

U.S. Marine Corps

Колишнього морського піхотинця США Пола Уілана, якого Росія підозрює в шпигунстві, затримали на гарячому. При огляді у нього знайшли флеш-карту з секретною інформацією. Про це пише російське федеральне агентство «Росбалт» з посиланням на джерело в спецслужбах РФ.

За даними джерела, операція з затримання Уілана проходила в його номері в готелі «Метрополь». Того дня американець зустрівся з громадянином Росії, з яким познайомився досить давно. Кажуть, що Уілан неодноразово намагався завербувати приятеля і використовувати його в якості агента для отримання інформації про штатний склад різних відомств і служб.

«Цього разу громадянин США просто в номері отримав електронний носій зі списком всіх співробітників одного з засекречених відомств. Через пʼять хвилин після передачі в номер увірвалися співробітники ФСБ, які затримали підозрюваного у шпигунстві», — пише агентство.

Джерело стверджує, що колишній морпіх зайнявся розвідкою 10 років тому — тоді він почав реєструватися на різних інтернет-сайтах і форумах, розповідав про свою любов до Росії, бажання вдосконалювати знання російської мови, побувати в Москві тощо. Співрозмовник агентства зі спецслужб РФ вважає, що частина людей, з якими нібито випадково познайомився Уілан в мережі, в реальності були заздалегідь відстежені та відібрані американськими спецслужбами як особи, які можуть мати доступ до секретної інформації.