У ЦВК розповіли, як зможуть проголосувати українці в Росії

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Українці, які перебувають на консульському обліку в дипломатичних установах на території Росії, зможуть проголосувати на чергових виборах президента України 31 березня. Їх внесли у списки виборців. Про це повідомив відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату Центральної виборчої комісії в четвер, 3 січня, пише «Інтерфакс-Україна».

«ЦВК звертає увагу громадян України, які перебувають на консульському обліку в дипломатичних установах України на території РФ і планують брати участь у голосуванні під час проведення чергових виборів президента України 31 березня 2019 року, на відсутність додаткових вимог до реалізації їх права голосу. Зазначена категорія громадян України включена в списки виборців, тому вони мають можливість безперешкодно брати участь у голосуванні на відповідних виборчих дільницях», — йдеться в повідомленні.

Також було сказано, що оскільки неможливо забезпечити виборчий процес на території держави-агресора, пʼять виборчих дільниць були ліквідовані . Їх перенесли до закордонних виборчих дільниць, розташованих на території посольств України в Грузії, Казахстані та Фінляндії.

Ті українці, які тимчасово перебувають в Росії, зможуть проголосувати за місцем реєстрації в Україні.

«Звертаємо увагу інших громадян України, які тимчасово перебувають за кордоном, на необхідність завчасно подбати про включення в списки виборців на виборчих дільницях, на яких вони планують голосувати, та подати заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси», — зазначили в ЦВК, додавши, що це можна зробити онлайн.