У Києві невідомі побили 81-річного співавтора «Мрії», у прокуратурі розпочали кримінальну справу проти працівників поліції

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Прокуратура в Києві порушила ще одну кримінальну справу за фактом інциденту з побиттям авіаконструктора КБ імені Антонова Віктора Ковальського. Київською місцевою прокуратурою №9 встановлені обставини, що свідчать про можливу причетність до вказаної події співробітників поліції. Про це повідомили в прокуратурі Києва.

«Враховуючи вищевикладене, місцевою прокуратурою додатково внесено відомості про вчинення працівниками поліції кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

На підставі вимог ст. 216 КПК України кримінальне провадження направлено за підслідністю до територіального управління ДБР м. Києва», — сказано в повідомленні.

Що сталося?

У Києві побили 81-річного авіаконструктора, одного з творців Ан-74 і знаменитої «Мрії». Того вечора він повертався з роботи і виходив зі станції метро «Шулявська». До нього підійшли люди і попросили прикурити, а потім почали бити.

Спочатку літнього чоловіка били троє хлопців, потім до них приєдналися пʼятеро поліцейських.

Пізніше його посадили в поліцейське авто і почали звинувачувати у валютному шахрайстві. Проте після огляду його речей зрозуміли, що затримали зовсім не того.

Чоловік отримав струс мозку, йому вибили зуб і пошкодили спину. Швидку для нього викликали перехожі, за словами свідків, поліція стан потерпілого проігнорувала.

Поліція поки не змогла прокоментувати, що це була за спецоперація. Ковальський написав заяву в поліцію, за фактом порушили кримінальну справу.