Опитування: У трійку фаворитів на президентських виборах увійшов Бойко, а Порошенко опустився на 5 сходинку

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У п’ятірці фаворитів президентських виборів 2019 року лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, шоумен Володимир Зеленський, співголова «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко та чинний президент Петро Порошенко.

Про це свідчать дані опитування центру «Соціальний моніторинг» та Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка.

«77,8% опитаних заявили, що готові під час виборів президента прийти на виборчі дільниці. Вважають, що точно не голосуватимуть, 17,8% респондентів», — зазначено в дослідженні.

Серед тих, хто визначився з кандидатом та візьме участь, голоси за п’ятірку претендентів розподілилися так:

  • Юлія Тимошенко — 18,6%,
  • Володимир Зеленський — 15%,
  • Юрій Бойко — 11,8%,
  • Анатолій Гриценко — 11,2%,
  • Петро Порошенко — 10,7%.

«Найбільший антирейтинг сьогодні мають Порошенко П. (ніколи б не проголосували за нього 51,9%), Тимошенко Ю. (28,9%), Бойко Ю. (24,8%) та Ляшко О. (22,8%)», — зазначено в результат опитування.

Опитування тривало з 16 до 22 грудня 2018 року на всій території країни, крім тимчасово окупованих регіонів Луганської та Донецької областей, а також Криму. Участь у ньому взяло 2045 респондентів. Похибка не перевищує 2,2%. Опитування проводилось «віч-на-віч» з респондентом методом індивідуального інтерв’ю.

Найбільший потенціал до зростання рейтингу (називають другим можливим кандидатом, за якого можуть проголосувати) мають Гриценко, Зеленський та Тимошенко.

На думку українців, основні риси, які повинен мати наступний президент: спроможність зупинити війну (55,9%), відстоювати інтереси простих людей (44,5%), компетентність в економіці (44,1%), нетерпимість до корупції (44%), вміння керувати країною (40,1%).