Арешт українців у Тбілісі: нардеп Семенченко не інформував парламент про поїздку до Грузії за диппаспортом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Депутат Верховної Ради Семен Семенченко не інформував апарат парламенту про поїзду до Грузії за дипломатичним паспортом, пише у Facebook віце-спікер Ірина Геращенко.

«Як видно з офіційної інформації, нардеп не інформував про своє відрядження секретаріат ВР, парламент також не направляв нардепа в жодне відрядження в Грузію», — написала вона.

Геращенко додала, що правила використання дипломатичного паспорта дозволяють брати цей документ лише в офіційні відрядження, а не приватні поїздки.

  • 2 грудня МВС Грузії повідомило про арешт у Тбілісі шістьох громадян України та одного грузина. Операція тривала в межах розслідування за статтею КК Грузії, яка передбачає незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки групою осіб. Затримання провели в тбіліському готелі «Альянс».
  • Радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці в Facebook заявив, що серед затриманих був і нардеп Семен Семенченко, який нібито підставив «своїх» людей і «в останній момент втік» завдяки дипломатичному паспорту.
  • Сам Семен Семенченко заявив, що його не затримували в Грузії. «Інформація про те, що мене нібито хтось десь затримував — фейк. Інформація, що я «вилетів з Грузії в невідомому напрямку» — фейк», — написав він на своїй сторінці в Facebook.