У Дніпропетровській області до ПЦУ перейшла ще одна парафія. Єпархія УПЦ МП це спростовує

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Громада Свято-Покровського храму УПЦ (Московського патріархату) в селі Рубанівське на Дніпропетровщині підтримала перехід під юрисдикцію Православної церкви України, повідомляє «Радіо Свобода».

Цю інформацію виданню підтвердили в храмі. Настоятель церкви отець Василь 30 грудня після служби виніс на розсуд вірян пропозицію про приєднання храму до ПЦУ, пропозицію підтримала більшість громади.

«Ми цього не заперечуємо і не приховуємо. Я думаю, це перший крок. А після надання Україні Томосу 6 січня буде певна послідовність кроків, мабуть, нам будуть допомагати юристи, напевно, треба буде зареєструвати новий статут в місцевих органах», — зазначив помічник настоятеля храму Володимир Дерев’янко.

Між тим на сайті Дніпропетровської єпархії зʼявилося спростування цієї інформації. «Громада і надалі перебуває в юрисдикції Дніпропетровської єпархії Української православної церкви. Закликаємо усіх бути уважними та перевіряти інформацію, яка поширюється у засобах масової інформації», — йдеться у повідомленні.