Порошенко склав список книг, які рекомендує прочитати. Майже усі вони — про війну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко оприлюднив список книг, які він рекомендує прочитати. Про це повідомляється в акаунті президента на платформі для електронних публікацій Medium.

Сергій Жадан «Антена».

«Сподобалось, що пишучи про життя і любов під час війни, автор все ж завершує тим, що війна нарешті закінчилася, настав довгоочікуваний мир», — написав президент.

Сергій Сайгон «Грязь [*Khaki]»

Порошенко пише, що велику частину його книжкової полиці займають сучасні військові книжки. «Почав читати збірку фронтових оповідань «Грязь [*Khaki]» розвідника Сергія Сайгона. Жорстка, але чесна розповідь про війну на Сході», — коментує Порошенко.

Олексій Петров «Кава з присмаком попелу»

На думку українського президента, це «цікаві роздуми про те, як нас змінила війна, чому ми продовжуємо цю боротьбу і чому перемога неминуча».

Олеся Яремчук «Наші інші».

Це збірка репортажів про національні меншини в Україні. «Важливо знати про базові труднощі та відмінності «наших інших» українців, кожен з яких робить свій внесок у розбудову держави», — вважає Порошенко.

Фотокнига «Донбас і мирні»

Президент рекомендує переглянути 11 портретів мирних жителів Донбасу, «життя яких війна розділила на до і після».

Любомир Гузар «Хочу бути людиною»

«Повернутися до цієї книги зараз, коли збувається мрія українського народу про незалежну церкву,  —  означає знайти підтвердження своїх прагнень і укріпитися у вірі в Бога і людей», — ділиться враженнями Порошенко.