«Стіна близько». Трамп знову зробив мем у стилі серіалу «Гра престолів»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент США Дональд Трамп на сторінці в Instagram опублікував фотоколаж у стилі «Гри престолів». У ньому американський лідер використав фірмовий шрифт серіалу і обіграв один зі слоганів «Зима близько». Цей мем, який у книгах і телевізійній сазі використовує будинок Старків, у версії Трампа перетворився в «Стіна близько» («The Wall is coming»).

Фактично це відсилання до планів президента США побудувати стіну на кордоні країни з Мексикою. Проти таких намірів Трампа виступають представники Демократичної партії.

  • Через суперечку щодо бюджету між президентом США Дональдом Трампом і Конгресом ще до Нового року в країні настав «шатдаун» — часткове припинення роботи уряду. Білий дім зажадав, щоб Конгрес затвердив кошторис до $5 млрд на будівництво стіни вздовж кордону США з Мексикою, а демократи відхилили цю пропозицію, назвавши її марнотратною.
  • Трапм обігрує мем популярного серіалу «Гра престолів» не вперше. Раніше, в листопаді 2018 року, у своєму Twitter-акаунті він опублікував колаж із гаслом «Санкції близько» . На це користувачі соцмереж відреагували фотожабами зі словами «Імпічмент близько», «Тюрма близько» та ін. А телекомпанія HBO, якій належать авторські права на кіносагу «Гра престолів», закликала не використовувати кіносеріал з політичною метою.