У Норвегії в Північне море змило кілька сотень вантажних контейнерів. Туристи та місцеві мешканці допомогли прибрати їх

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Туристи прибрали пляж, вкритий телевізорами та іграшками, після того, як з вантажного судна змило контейнери. Про це пише CNN.

Бо Ольденбург і Ритцо тен Кейт були у відпустці на голландському острові Тершелінг, коли вони побачили сотні черевиків, викинутих на пляжі.

«Спочатку ми думали, що це було дотепно, — сказав Ольденбург CNN. — Я навіть знайшов пару сандалій мого розміру та зберіг їх. Але потім ми зрозуміли, що це насправді катастрофа».

Коли пара йшла піщаним пляжем, натрапила на нові туфлі, запчастини для автомобілів, стільці, подушки і навіть меблі Ikea.

Тому разом з іншими туристами і місцевими жителями вони засукали рукави і допомогли місцевій владі у прибиранні.

«Ми прибираємо пляж просто зараз, із сотнями людей. Це дуже зворушливо», — сказала одна з туристок CNN.

За словами голландської берегової охорони, дивне відкриття є частиною вмісту 270 контейнерів, які впали з вантажного корабля MSC Zoe під прапором Панами в бурхливих морях біля німецького острова Borkum. Загалом 21 контейнер викинуло на голландські острови Вліланд, Тершелінг та Амеланд.

У середу в Twitter берегова охорона попередила громадськість не чіпати контейнери, тому що три з них перевозили органічні пероксиди.

Інші люди розміщували фотографії дивних обʼєктів, які вони бачили на пляжі, в тому числі іграшкові машинки, плоскі телевізори, морозильні камери, стільці від Ikea, компʼютерні чіпи та взуття.