NYT: Трамп може призначити главою Пентагону колишнього сенатора-демократа

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
NYT: Трамп може призначити главою Пентагону колишнього сенатора-демократа

Wikimedia Commons

Президент США Дональд Трамп може призначити колишнього сенатора-демократа Джима Вебба на посаду глави Пентагону. Про це повідомляє The New York Times.

«За словами трьох чиновників, Трамп розглядає Вебба на посаду наступного міністра оборони. Вебб — відвертий противник війни в Іраку.

Незважаючи на те, що Вебб є демократом, а не республіканцем, він поділяє погляди Трампа у деяких важливих питаннях. Зокрема, він — прихильник більш жорстких заходів у протистоянні з Китаєм», — пише NYT.

Вебб також критикував зусилля президента Барака Обами в 2015 році щодо угоди про скорочення ядерної програми Ірану. «Кінцевим результатом цього може стати наша згода на те, щоб дозволити Ірану розробити ядерну зброю», — говорив Вебб.

  • Вебб, якому зараз 72 роки, закінчив Військово-морську академію в 1968 році і служив у Вʼєтнамі командиром взводу морської піхоти та командиром роти. Він був двічі поранений і нагороджений Військово-морським хрестом — престижною нагородою, яка стоїть відразу за Почесною медаллю, поряд з іншими нагородами за мужність.
  • Президент США Дональд Трамп розкритикував вже колишнього міністра оборони країни Джеймса Меттіса за військову операцію в Афганістані і заявив, що він «по суті» звільнив генерала, який раптово подав у відставку минулого місяця.
  • Міністр оборони США Джеймс Меттіс подав у відставку після рішення Трампа вивести війська з Сирії. Після цього звільнилася і прес-секретар Пентагону Дана Уайт.