Великі аеропорти Лондона будуть захищатися від дронів військовим обладнанням

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Аеропорти Гатвік і Хітроу в Лондоні замовили для захисту від дронів військове обладнання на кілька мільйонів фунтів. Таким чином керівництво намагається уникнути повторних інцидентів з безпілотниками. Про це пише The Times.

Як відомо, наприкінці грудня невідомі викликали транспортний колапс за допомогою кількох дронів в аеропорту Гатвік. З кінця грудня в Гатвіку працювали захисні системи Drone Dome, вироблені ізраїльською компанією Rafael, а також пристрої Auds Cmic британської Chess Dynamics.

  • Британська поліція в неділю, 23 грудня, звільнила чоловіка і жінку, які були заарештовані через інцидент із безпілотниками в лондонському аеропорту Гатвік, що призвів до скасування багатьох рейсів.
  • 20 грудня в лондонському аеропорту Гатвік скасували всі рейси через активність двох безпілотників, які літали над аеродромом поруч зі злітно-посадковою смугою.
  • Поліцейські та військові експерти були направлені для пошуку операторів безпілотників, що зʼявлялися біля аеропорту всякий раз, коли влада намагалася відкрити злітно-посадкової смуги.
  • 21 грудня поліція Великої Британії затримала двох осіб у звʼязку з інцидентом з безпілотниками. Аеропорт Гатвік заявив у суботу вранці, що він відкритий для рейсів, але закликав пасажирів перевіряти інформацію їх авіакомпаній перед польотом.