Депутату міськради Сміли оголосили підозру у зриві опалювального сезону

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Депутату Смілянської міської ради правоохоронці оголосили підозру у неналежному виконанні службових обов’язків, що призвело до зриву опалювального сезону в місті Сміла. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області .

За даними слідства, коли депутат виконував обовʼязки міського голови, директор комунального підприємства письмово повідомив його про відсутність достатньої суми грошей для оплати постачання природного газу.

«Маючи повноваження та можливість, своєчасно не скликав і не виніс на розгляд сесії міської ради питання щодо фінансування комунального підприємства, що унеможливило вчасне здійснення платежів за договором й отримання номінацій на природний газ на лютий 2018 року», — наголошують у прокуратурі.

Слідчі вважають, що така ситуація призвела до несанкціонованого відбору газу та спричинила матеріальну шкоду комунальному підприємству у вигляді збільшення боргових зобовʼязань на суму понад 29 млн грн.

Досудове розслідування ще триває. Згідно з ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу депутату міськради Сміли загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі та/або штраф від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.