Порошенко закликав кандидатів не допустити гібридного втручання у вибори 2019 року

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент Петро Порошенко звернувся до політичних сил та кандидатів, які братимуть участь у виборах 2019 року, із закликом не допустити зовнішнього втручання у передвиборчий процес. Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

«Маємо спільно захистити українські вибори від гібридних викликів», — підкреслив Порошенко.

Він наголошує, що «висока якість виборчого процесу — візитна картка нової України».

«У цьому році маємо підтвердити зрілість демократичної системи. Також маємо забезпечити належне спостереження за президентською кампанією з боку всіх визнаних міжнародних організацій. Переконаний, що міжнародне спостереження за виборчими перегонами є нашою додатковою гарантією чистоти демократичних процедур та змагальності виборчого процесу, а також стримуючим чинником проти зовнішнього втручання», — зазначив президент.

  • Наприкінці грудня 2018 року Центральна виборча комісія внесла зміни до переліку закордонних виборчих дільниць. Зокрема рішенням ЦВК виборчі дільниці з Росії перенесені до посольств України в Грузії, Казахстані та Фінляндії.
  • Міністр закордонних справ Павло Клімкін пояснив, що таке рішення прийняли заради безпеки українських виборців та співробітників ЦВК у Росії. Глава МЗС підкреслив, що всі, хто візьме участь у голосуванні, «обовʼязково опиняться під ковпаком ФСБ і ризикують у найближчий час стати жертвами репресій».
  • 31 грудня в Україні стартувала передвиборча кампанія. Документи для реєстрації ЦВК прийматиме до 3 лютого 2019 року. Вести передвиборну агітацію кандидатам дозволяється після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019. Результати виборів президента мають бути встановлені до 10 квітня 2019 року. А восени в Україні відбудуться парламентські вибори.