Huawei привітали підписників у соціальній мережі за допомогою iPhone. Двох працівників оштрафували і понизили на посаді

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Китайська компанія Huawei Technologies покарала двох працівників за новорічні вітання, надіслані на офіційний акаунт виробника смартфонів у Twitter за допомогою iPhone. Про це пише NDTV.

Huawei, чиї телефони P-серії конкурують з iPhone від Apple, у новорічний день побажав передплатникам «Happy #2019» у твіті з позначкою «надіслано через Twitter для iPhone».

Твіт був швидко видалений, але скріншоти промахів поширили в усіх соціальних мережах.

«Зрадник виявив себе», — сказав один із користувачів у мікроблозі Weibo в коментарі, «вподобаному» більше 600 разів.

У внутрішній записці Huawei від 3 січня старший корпоративний віце-президент і директор правління Чен Ліфанг сказав, що «інцидент завдав шкоди бренду Huawei».

Помилка сталася, коли сторонній обробник соціальних мереж Sapient зіткнувся з «проблемами VPN» з настільним компʼютером, тому використовував iPhone з роумінговою SIM-картою, щоб наддіслати повідомлення вчасно опівночі, йдеться в записці Huawei.

Twitter, як і деякі іноземні сервіси, такі як Facebook Inc і Alphabet Inc, заблокований у Китаї, де інтернет піддається жорсткій цензурі. Для отримання доступу користувачам необхідно підключення до віртуальної приватної мережі (VPN).

Huawei, який у січні-вересні обігнав Apple як другий за величиною у світі виробник смартфонів, відмовився коментувати внутрішні проблеми.

У записці Huawei ідеться, що помилка показала процедурну невідповідність та недогляд керівництва. Також там говорилося, що двох відповідальних співробітників понизили на посаді і знизили їх місячну заробітну плату на 5 тис. юанів ($728,27).

Також зарплату одного з працівників — директора з цифрового маркетингу Huawei — заморозять на 12 місяців.