Нардеп Луценко заявив про можливу підміну мощей у Києво-Печерській лаврі

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Нардеп Луценко заявив про можливу підміну мощей у Києво-Печерській лаврі

centralniak / Flickr

Комісія Міністерства культури, яка здійснює перевірку Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, досі не надала звіт, оскільки встановила факт підміни мощей. Про це заявив народний депутат України Ігор Луценко, пише «Інтерфакс-Україна».

«Проблема полягає в тому, що, швидше за все, там вже все вивезено... Вивезли всі ці мощі... Генетична експертиза є чи немає? Це автентичні мощі або муляжі? Куди все поділося?... Це, швидше за все, будуть приголомшливі факти, і тому туди поки ще нікого не пускають», — заявив Луценко на прес-конференції.

Також екс-директор Печерського історико-культурного заповідника Сергій Кролевець зазначив, що Україна не була власником мощей.

Як відомо, спеціальна комісія Міністерства культури України перевіряла святині та коштовності, які 30 років тому передали в Києво-Печерську лавру.

Обʼєкти Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника дійсно належать державі Україна, але в даний момент перебувають у 50-річній оренді в Української православної церкви (Московського патріархату).