«Я можу зробити це в одязі ченця». Японці запустили флешмоб через штраф за кімоно

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Я можу зробити це в одязі ченця». Японці запустили флешмоб через штраф за кімоно

Carsten ten Brink / Flickr

Японці в грудні запустили в мережі флешмоб #僧衣でできるもん (Я можу зробити це в одязі ченця) через штраф за кімоно. Вони викладають відео, де виконують у одязі ченців різні трюки, катаються на скейтах, грають на ударних і всіляко демонструють зручність одягу.

Як повідомляє Japan News, поліцейський префектури Фукуї оштрафував на 6 тисяч єн (1 529 грн) ченця, який керував автомобілем у кімоно. Поліцейський вважав, що «водіння у кімоно могло вплинути на безпеку». Чернець відмовився платити штраф і заявив, що вже 20 років їздить у такому вигляді на церемонію, і проблем не було.

Місцеве законодавство забороняє керувати машиною в одязі з довгими рукавами. За словами місцевого чиновника, не всі кімоно підпадають під цей закон.

Ченця за несплату штрафу може чекати суд, проте він заявив, що готовий відстояти в суді безпеку свого кімоно.

Інші ченці та звичайні японці вирішили висловити підтримку чоловікові і піддати критиці дії поліцейського, тому організували у соцмережах флешмоб.

В мережі зʼявився новий флешмоб — #BirdBoxChallenge, який може стати одним з найнебезпечніших для життя. Люди, наслідуючи героїв фільму жахів «Пташиний короб», намагаються із завʼязаними очима займатися своїми повсякденними справами. Сервіс Netflix, на якому виходив фільм, звернувся до глядачів з проханням серйозно ставитися до свого здоровʼя і не ризикувати життям через флешмоб.