Apple припинила продаж у Німеччині старих iPhone за рішенням суду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Корпорація Apple припинила продавати iPhone 7-го і 8-го поколінь у Німеччині на виконання рішення суду, пише The Verge.

Перед цим виробник процесорів Qualcomm, що виграв суд в Apple, вніс цінними паперами збір в 1,3 млрд євро. Це дозволило рішенню окружного суду Мюнхена набрати чинності. Моделі iPhone 7, 7 Plus, 8 і 8 Plus зникли з німецького сайту виробника, а також із прилавків його магазинів.

Поки неясно, чи будуть продавати ці смартфони посередники та сторонні продавці. Qualcomm стверджує, що суд зобовʼязав Apple відкликати ці моделі iPhone у всіх продавців. Але ще в грудні Apple заявила, що всі моделі iPhone залишаться доступними для клієнтів через мобільних операторів і посередників.

  • Наприкінці грудня суд Мюнхена заборонив Apple продавати в Німеччині iPhone 7, 7 Plus, 8 і 8 Plus.
  • Позов проти Apple подала компанія Qualcomm. Суд дійшов висновку, що одночасне використання чіпів Intel та ще одного постачальника Apple — Qorvo — порушує патент Qualcomm, який стосується економії заряду акумулятора під час подавання та прийому сигналу мережі.
  • Перед цим суд у місті Фучжоу заборонив Apple продавати в Китаї кілька моделей iPhone. Таким чином судова інстанція стала на бік Qualcomm, який вважає, що американська компанія порушила два патенти. Один з них стосується редагування фото, а другий — управління додатками з використанням сенсорного екрану.