Вночі: Рогозіну відмовили у візиті до США, помер актор Іван Бортник, а демократи придумали, як не знімати санкції з Дерипаски

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Вночі: Рогозіну відмовили у візиті до США, помер актор Іван Бортник, а демократи придумали, як не знімати санкції з Дерипаски

Alexei Filippov \ TASS via Getty Images

Рогозіна не чекають у NASA

NASA відклало на невизначений термін візит до США керівника «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна, повідомляє USA Today. Рогозін перебуває під санкціями США за його роль у анексії Криму в 2014 році. Нову дату візиту не було визначено.

«NASA повідомило російському космічному агентству «Роскосмос», що передбачуваний візит генерального директора «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна, який був запланований на лютий 2019 року, необхідно відкласти», — заявила прес-секретар NASA Брайденстайн Меган Пауерс.

Запрошення Рогозіна було узгоджено заздалегідь, і Міністерство фінансів США в червні надало дозвіл Рогозіну відвідати США.

Демократи не хочуть знімати санкції США з Дерипаски

Wikipedia

У Конгресі США демократи обговорюють варіанти запобігання зняттю санкцій з компаній російського мільярдера Олега Дерипаски, повідомляє видання Daily Beast.

Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер підготував резолюцію, яка не підтримує вже прийняте рішення Мінфіну США зняти санкції з компаній EN+, Rusal і EuroSibEnergo. У разі успіху рішення перешкодить Казначейству скасувати санкції щодо контрольованих Дерипаскою компаній.

Марадону госпіталізували через шлункову кровотечу

Diego Maradona / Flickr

Аргентинського футболіста Дієго Марадону госпіталізували в Буенос-Айресі через кровотечу в шлунку, повідомляє Telam. Повідомляється, що під час обстеження у приватній клініці у футболіста була виявлена кровотеча в шлунку.

Марадона був змушений залишитися в лікарні на кілька годин. Найближчим часом йому проведуть ендоскопію для виявлення причин кровотечі.

Помер російський актор Іван Бортник

У Москві у віці 79 років помер актор театру й кіно Іван Бортник. Про це повідомив його колега, поет і режисер Владислав Маленко на своїй сторінці в Facebook.

Іван Бортник народився в Москві в 1939 році, навчався в ГІТІСі й Театральному училищі імені Щукіна. З 1967 року працював у московському театрі на Таганці, а також багато знімався в кіно. Одна з найвідоміших його відомих ролей — бандит на прізвисько «Промокашка» у фільмі «Місце зустрічі змінити не можна».

В Єгипті знайшли 2300-річну фортецю для слонів

S.E. Sidebotham

Команда археологів із Польщі та США виявила в Єгипті 2300-річний форт, який захищав стародавній порт Береніс і був потрібен для перевезення слонів, пише Live Science.

Захисну споруду було побудовано за часів правління династії Птолемеїв, нащадків одного з генералів Олександра Македонського. Західна частина форту, що складається з подвійних стін, звернена всередину країни, що говорить про те, що захисники були особливо занепокоєні нападом з цього напрямку.

Береніс був складовою низки портів, споруджених уздовж Червоного моря з метою забезпечення бойовими слонами армії Птолемеїв.